Bashkimi kombetar

Rexhep Qosja: Bashkimi i shqiptarëve në një shtet është i pashmangshëm

Rexhep Qosja: Bashkimi i shqiptarëve në një shtet është i pashmangshëm

akademik, Aktualitet, Bashkimi kombetar, Rajoni, rexhep qosja
Për akademikun Rexhep Qosja, bashkimi i Shqipërisë me Kosovën, është një premtim natyror e ekzistencial, që do ketë rëndësi të jashtëzakonshme për të tashmen dhe të ardhmen. “Procesi i bashkimit të Kosovës me Shqipërinë është i pashmangshëm, tha Qosja në “Dritare me Rudinën” në Vizion Plus. Nuk e them vetëm unë, – u shpreh Qosja, dhe nuk po e them për herë të parë. Merreni me mend këtë bashkim, objektivisht në mënyrë të natyrshme, gjeografikisht, sa e çon përpara, sa e ngre jetën e shqiptarëve, sa e ngre standardin e shqiptarëve. , Por unë them se zgjidhja e kësaj çështjeje, pra bashkimi i Kosovës me Shqipërinë, është një zgjidhje më e lehtë edhe për vetë rajonin, edhe për vet Bashkimin Evropian, pra është më e lehtë për administratën e Bashkimit Evropian, është më e lehtë për rajonin, të