Ilir Celiku

Vladimir Kristo, Mirela Fana, Çeliku etj, s’do jenë më gjyqtarë. Por… nuk janë imunë ndaj hetimeve për origjinën e pasurisë së tyre

Vladimir Kristo, Mirela Fana, Çeliku etj, s’do jenë më gjyqtarë. Por… nuk janë imunë ndaj hetimeve për origjinën e pasurisë së tyre

Aktualitet, Gjyqtare, Hetime, Ilir Celiku, Kronika, mirela fana, pasuri, vladimir kristo
Të dhënat e siguruara nga Inspektoriati i Lartë i Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurive, ILDKPKI, tregojnë që 5 zyrtarë të lartë të sistemit të drejtësisë refuzuan deklarimin si pjesë të procesit të rivlerësimit të pasurisë. Nga Lindita Çela Nga më shumë se 800 gjyqtarë dhe prokurorë që duhet duhet të dorëzonin dokumentet  justifikuese të pasurisë pranë Inspektoratit të Lartë të Deklarimit të Pasurive, rezulton se 5 prej tyre kanë refuzuar t’i nënshktrohen procesit të verifikimit të pasurisë. Burime brenda ILDKPKI i thanë BIRN se 5 gjyqtarët dhe 1 prokuror nuk kanë dorëzuar asnjë dokument  justifikues të  pasurisë së tyre, deri më 31 Janar, ditë në të cilën ka skaduar afati i paraqitjes vullnetare  të  dokumentacioneve , në zbatim të ligjit, “Për rivlerësimin kalimtar të gjyqtarëve dhe pro
Gjyqtari i Apelit të Vlorës Ilir Çeliku preferon dorëheqjen para Vetting-ut

Gjyqtari i Apelit të Vlorës Ilir Çeliku preferon dorëheqjen para Vetting-ut

Aktualitet, Dorëheqje, Ilir Celiku, Kronika, verifikimi i pasurisë, Vetting
Vettingu po jep efekt ende pa u kryer verifikimi për gjyqtarët dhe prokurorët. Në ditën e fundit për dorëzimin e formularëve të vetëdeklarimit, disa prej njerëzve të drejtësisë kanë preferuar të mos e kalojnë procesin e Vettingut që vlerësohet mjaft i vështirë për ata që kanë pasuri të pajustifikuar. Listës iu shtua sot gjyqtari i Apelit të Vlorës Ilir Çeliku. Ai nuk pranoi të dorëzojë formularin e vetëdeklarimit por vendosi të dorëhiqet nga detyra. Ilir Çeliku është përfolur si i nënshtruar ndaj ish-zyrtarëve të lartë të djathtë, dje në pushtet. Kur iu dha mundësia e ofroi ndihmën e tij, pa kushte. Gjyqtari Çeliku ishte kryetari i trupës gjykuese që firmosi dënimin me gjobë për shpifje, disa vite më parë, për Saimir Tahirin, deputetin e opozitës në atë kohë, sot ministër i Brendshëm. “Ish