LSDm

“BDI kërkesë Zaevit të padisë Serbinë për gjenocid ndaj shqiptarëve”

“BDI kërkesë Zaevit të padisë Serbinë për gjenocid ndaj shqiptarëve”

Aktualitet, BDI, gjenocid, LSDm, Rajoni, Serbi, Zaev
Një nga kërkesat që BDI ka pasur për liderin e LSDM-së dhe me shumë gjasë kryeministrin e ardhshëm të Maqedonisë, Zoran Zaev, që t’i japë firmat për formimin e qeverisë është që ta akuzojë Serbinë për gjenocid ndaj shqiptarëve. Kështu shkruan agjencia serbe e lajmeve “Tanjug”. “Zoran Zaev informoi bordin e partisë se në marrëveshjen për koalicion me BDI-në dhe partitë shqiptare, ndër të tjera është edhe akuzimi i Serbisë për gjenocid ndaj shqiptarëve të Maqedonisë në periudhat mes dy luftërave botërore – nga viti 1912 deri 1956”, shkruan agjencia serbe. Source: gazetatema.net