Maqedoni

Ndërtimi i qeverisë maqedonëse, LSDM­ – BDI: Kushti ynë, gjuha shqipe

Ndërtimi i qeverisë maqedonëse, LSDM­ – BDI: Kushti ynë, gjuha shqipe

Ahmeti, Gjuha shqipe, Maqedoni, Rajoni
Pas takimit të djeshëm dy partitë LSDM­ dhe BDI, vendosin si kusht zyrtarizimin e gjuhës shqipe për të marrë pjesë në reformimin e qeverisë. Shefi i kabinetit  të Ali Ahmetit, Artan Grubi deklaroi se nëse LSDM­ pranon kushtin për zyrtarizimin e gjuhës, atëhere nuk do të ketë pengesë tjetër për formimin e koalicionit qeverisës. “Nuk  shoh arsye pse mos ta pranojë. Besoj që do të jenë reflektues në lidhje me këtë dhe nuk shoh asnjë maqedonas pse mos ta pranojë për arsye se kjo platformë i ndihmon kohezionit shoqëror, një barabarësie qytetarësh dhe i bën mirë shëndetit të Republikës së Maqedonisë. A mendoni atëherë se negociatat mund të përfundojnë shpejtë në qoftë se ka një frymë të tillë? Në qoftë se ka frymë konstruktive dhe në qoftë se ka gatishmëri për t’i reflektuar këto nevoj
Zbulohet dokumenti sekret/ Rusia ka plan të bashkojë Shqipërinë me Maqedoninë

Zbulohet dokumenti sekret/ Rusia ka plan të bashkojë Shqipërinë me Maqedoninë

Aktualitet, CIA, Maqedoni, Rajoni, Rusia, Shqiperi
CIA ka publikuar mbi 12 milionë dokumente sekrete, në mesin e të cilave ka edhe mijëra dokumente për Republikën e Maqedonisë, njofton agjencia e lajmeve INA. Një njërin prej tyre, prezantohet plani i Rusisë për një nderhyre ushtarake në Bullgari me qëllimin për të krijuar Maqedoninë e Madhe në Ballkan, e cila pastaj do të bashkohej me Shqipërinë në një shtet të vetëm të fuqishëm. Sipas planit rus, shteti i ri do të shtrihej deri në Prishtinë, Vranjë dhe Nish. Ndërkaq, pjesë e kësaj Republike të re do të ishte edhe Selaniku. Sipas planit parashikohet edhe vendosja e nje flote ruse në territorin e Shqipërisë. Source: gazetatema.net