Meksike

Do paguaje Meksika, apo SHBA? “Muri do të ngrihet, pavarësisht kësaj!”

Do paguaje Meksika, apo SHBA? “Muri do të ngrihet, pavarësisht kësaj!”

Aktualitet, Bota, Meksike, SHBA
Sapo vuri këmbë në Shtëpinë e Bardhë, Donald Trump firmosi urdhrin për të ngritur një mur në kufirin me Meksikën. Sot ka pasur replika të njëpasnjëshme me presidentin meksikan se kush duhet të paguajë murin. Presidenti i Meksikës Neto tha se nuk ka ndërmend të paguajë. Trump iu përgjigj ashpër duke thënë se ai bën mirë të mos shkojë në Uashington. Pro kryetari i Republikanëve Paul Ryan i hedh ujë zjarrit. “Do të paguajmë ne fillimisht për ndërtimin e murit. Ka forma të ndryshme se si Meksika do të paguajë për murin, dhe ju siguroj se do të paguajë pjesën e saj”, tha Ryan. Kostoja e murit pritet të jetë 20-25 miliardë dollarë, një shifër e lartë edhe për vetë Amerikën, jo më për shtetin e varfër të Meksikës. Por pavarësisht se Amerika është e vendosur të ndërtojë këtë mur, do jetë e vështir