NATO

Gjenerali britanik: NATO dhe BE duhet ta ndalin bashkë Rusinë në Ballkan

Gjenerali britanik: NATO dhe BE duhet ta ndalin bashkë Rusinë në Ballkan

Aktualitet, be, Bota, gjeneral, NATO, Rusi
NATO nuk mund të ndaloj e vetme Rusinë dhe duhet të formulojë një “strategji të madhe” për sigurinë në Europë me Bashkimin Europian, thotë Adrian Bradshaw, zëvendëskomandant suprem i NATO’s. Në një intervistë për gazetën “The Financial Times”, Gjenerali britanik Adrian Bredshow, zëvendëskomandanti i NATO’s për Evropë, ka shprehur mendimin se NATO’ja nuk mund ta sprapsë e vetme Rusinë, dhe se duhet të formulojë një ‘strategji të madhe’ për sigurinë në Evropë së bashku më Bashkimin Evropian. Gjenerali britanik Sir Adrian Bradshaw, thotë se Rusia do të paraqes rrezik për aq kohë sa Vladimir Putin do të jetë në pushtet. Thotë se mund të ketë pasoja ‘katastrofike’ nëse Perëndimi humb koherencën te ‘një kundërshtar që i ka në duar të gjitha nivelet e pushtetit’. “Është përgjegjësi e NATO’s që jo
Le Pen: Do të nxjerr Francën nga BE-ja dhe NATO-ja

Le Pen: Do të nxjerr Francën nga BE-ja dhe NATO-ja

Aktualitet, Bota, Frexit, Le Pen, NATO, Presidente
Liderja e Frontit Kombëtar në Francë, Marine Le Pen ka premtuar që do ta nxjerrë Francën jashtë BE-së dhe NATO-s nëse ajo zgjidhet si presidente. “Nëse unë do të zgjidhem, brenda gjahto muajsh do të organizoj nj referendum për daljen e Francës nga BE-ja (Frexit)”, deklaroi ajo nga Lioni. Ajo shtoi se Franca do të dalë nga NATO dhe se do të kujdeset vetë për mbrojtjen e saj. Për më tepër, Le Pen mendon se duhet hequr Euro dhe rikthyer franga. Source: gazetatema.net