Putin

Takim mes Donald Trump dhe Vladimir Putin, zëdhënësi i presidentit jep lajmin

Takim mes Donald Trump dhe Vladimir Putin, zëdhënësi i presidentit jep lajmin

Aktualitet, Bota, Putin, Trump
Presidenti amerikan Donald Trump dhe ai rus Vladimir Putin  duket se kanë planifikuar të takohen personalisht. Zëdhënësi i liderit rus, Dmitry Peskov tha se takimi i parë është rakorduar që të ndodhë në samitin e G20 në korrik. Më tej ai u shpreh se  se nuk ka pasur asnjë marrëveshje të veçantë që kjo mbledhje të bëhet edhe më herët. “Ne nuk kemi informacion specifik në lidhje me takimin e mundshëm ndërmjet Putinit dhe Trump deri më tani, ne nuk e kemi konsideruar ende me datë. Duke supozuar se ekziston një samiti G20 në korrik të këtij viti, në një mënyrë apo tjetër presidentët do të takohen atje, por, siç e dini, kemi dëgjuar të flitet për mundësime e një takim të mëparshëm. Deri më tani nuk ka asgjë të veçantë në këtë drejtim”,u shpreh Peskov. Më herët, Putin tha se Ljubljana e Slloveni
Në Amerikë besojnë se dhurata e Putin-it për Trump do jetë Snowden

Në Amerikë besojnë se dhurata e Putin-it për Trump do jetë Snowden

Aktualitet, Bota, Dhuratë, Putin, SHBA, Snowden, Spiun, Trumo
Në SHBA besojnë se Vladimir Putin do t’i bëjë dhuratë homologut të tij Donald Trump, ish teknikun e  informatikës të National Security Agency (NSA), Edward Snowden. Ky i fundit publikoi informacionet për programet e përgjimit të SHBA-ve dhe Britanisë. Lajmi u publikua nga televizioni amerikan “NBC”, që iu referua dy burimeve të inteligjencës amerikane. Trump-i ka qenë mjaft kritik ndaj Snowden-it duke e quajtur atë tradhtar, spiun dhe që meriton dënimin me vdekje. Por avokati i amerikanit, që ka me mijëra informacione sa i përket aktivitetit të inteligjencës amerikane, Anatoli Kucherena, tha se Rusia nuk bën tregti as me njerëzit, e as me të drejtat e njeriut. Source: gazetatema.net