Rrahje

“Lulzim, nuk ia del dot me të rrahur qytet më qytet. As më 21 janar me hu dhe pushkë nuk arrite dot, të hoqi vota”

“Lulzim, nuk ia del dot me të rrahur qytet më qytet. As më 21 janar me hu dhe pushkë nuk arrite dot, të hoqi vota”

Aktualitet, Basha, Blogu TemA, Braçe, Kavaje, Rrahje
Nga Erjon Braçe Lulzim Basha mund të shkojë kudo, me këdo! Edhe në Kavajë! Por, rrahja e një qytetari në Kavaj, thjesht pse tha me zë mendimin e tij, është krim! Fundi fundit, ai qytetar eshte nje njeri i lire ne kete vend dhe, ka te drejte te thote ku te doje, si te doje e me sa fuqi te kete e te doje, mendimin e tij. Në Kavajë, per herë te fundit për mendimet e tyre,  janë rrahur njërez vetëm në vitin 1990-të dhe, nga një rregjim që e kishte të shkruar në ballë e Kushtetutë se e ndalonte mendimin e ndryshëm. Kriminal u quajt ai rregjim. Kriminale eshte rrahja e njerezve per mendimet e tyre edhe sot. Denohet nga ligji. Une nuk di cfare ka bere policia deri tani.  Nuk kam degjuar kend te flase per veprimet e munguara te policise. harrohen me aq lehtesi sa sot, banditet qe ne Peshkopi rrahe
Në Rusi lejohet që ta rrahësh gruan sepse shpëtohet familja

Në Rusi lejohet që ta rrahësh gruan sepse shpëtohet familja

Aktualitet, bashkëshorte, dhuna ne familje, Lifestyle, Rrahje, Rusi
Në Rusi mund të rrahësh gruan apo fëmijët dhe nuk përfundon në burg. Çështja mbyllet thjesht me një gjobë. Situata ndryshon nëse dëmtimet ndaj bashkëshortes apo fëmijëve, ose edhe bashkëshortit nuk janë të tilla që e dëmtuara të përfundojë në spital. Duma ruse miratoi me shumicë të madhe ligjin e ri për dhunën në familje 380 pro dhe 3 vota kundër. Ky ligj u dënua nga Këshilli i Evropës, por autoritetet ruse u përgjigjën se BE-ja duhet të shikojë punët e veta. Në Rusi u vranë 4 mijë femra vetëm në vitin 2016. Source: gazetatema.net