shqiponja

“Kudo gjen sot shqiponjën e flamurit shqiptar. Greqia e Serbia në hall, kanë kohën kundër”

“Kudo gjen sot shqiponjën e flamurit shqiptar. Greqia e Serbia në hall, kanë kohën kundër”

Aktualitet, Blogu TemA, Kroaci, Ngjela, shqiponja, Simbol
Nga Spartak Ngjela Kudo gjen sot shqiponjën e flamurit shqiptar. Ne këtë foto është kryeministrja aktuale e Kroacisë dhe ish presidenti kroat Stipe Mesiç që ka qenë edhe presidenti i ish Jugosllavisë. I gjithë grupi bën me duar gjestin e shqiponjës kastriotiane. Dhe kjo do vijojë. Ne fakt kjo kohë eshte koha e kësaj shqiponje dy – krerëshe. Dhe mos mendoni që heroi ynë kombëtar e kishte nga rasti këtë simbol. Dy shtetet uzurpuese të territorit shqiptar, Greqia dhe Serbia, do jenë edhe më në hall: kanë kohën kundër. Të mërzitur janë në Shqipëri dhe tregtarët e korruptuar dhe njëherësh edhe shitës të pështirë të interesit shqiptar, që pritën t’i shpëtonin burgut të korrupsionit me qese nyloni mbi kokë. Por dhe ata berishianë që presin destabilizimin e Shqipërisë nga Beogradi, të
Tensionet për ushtarët/ Idrizi ‘provokon’ Greqinë nga Turqia

Tensionet për ushtarët/ Idrizi ‘provokon’ Greqinë nga Turqia

Aktualitet, Greqi, Idrizi, Politika, Rajoni, shqiponja, Turqi
Kreu i PDIU-­së, Shpëtim Idrizi ka ‘provokuar’ Greqinë. Duket se simboli i shqiponjës është bërë një shqetësimi shumë i madh për grekët. Pas disa rekrutëve në ushtrinë greke me origjinë shqiptare, që bënë shqiponjën, shumë personazhe të tjera në Shqipëri kanë filluar të solidarizohen me ta. Gjesti i tyre pati reagime të forta, ku ministri greke i mbrojtjes u shpreh se ata do të marrin dënim shembullor për këtë veprim që kanë bërë, duke mos përjashtuar edhe dënimin me burg të tyre. Por, kryetari i PDIU-së, Shpëtim Idrizi, bashkë me disa drejtues të Shoqatës “Çamëria” në Izmir të Turqisë, janë shfaqur në një fotografi me duart e kryqëzuara si simboli i shqiponjës. Ende nuk ka reagim për Idrizin, por duket njohur përplasjen që ai ka me autoritet greke nuk do të jetë e largët dita kur do të v