Tërmete

INTERVISTA/ Të tjera tërmete në Shqipëri? Sizmiolog Rexhep Koçi, tregon zonat aktive

INTERVISTA/ Të tjera tërmete në Shqipëri? Sizmiolog Rexhep Koçi, tregon zonat aktive

Aktualitet, Koçi, Rexhep, sizmiolog, Sociale, Tërmete, zonë
Lëkundjet  e fundit sizmike që prekën vendin tonë,  kanë ngjallur panik tek shumë qytetarë. Përgjegjësi i departamentit të sizmiologjisë në Institutin e gjeoshkencave Prof. Asoc. Rexhep Koçi, sqaron për gazetën “TemA” situatën e tërmeteve në Shqipëri. Koçi thotë se vendi ynë ka reliev të ngjashëm me atë të Italisë dhe në njëfarë mënyre është i kërcenuar nga kjo dukuri natyrore. Më tej ai rendit edhe zonat e rrezikuara në vend ku propabiliteti që të ketë lëkundje të mëdha sizmike është më i madh. Ndërkohë  Koçi adreson edhe disa këshilla konkrete për të gjithë qytetarët në rast se do të gjenden në situata të vështira për shkak të tërmeteve. Këto ditë mjaft njerëz janë në panik prej një valë lëkundjesh që kanë  prekur disa zona të caktuara të vendit, momentalisht cila është situata e tërmete