verifikimi i pasurisë

Gjyqtari i Apelit të Vlorës Ilir Çeliku preferon dorëheqjen para Vetting-ut

Gjyqtari i Apelit të Vlorës Ilir Çeliku preferon dorëheqjen para Vetting-ut

Aktualitet, Dorëheqje, Ilir Celiku, Kronika, verifikimi i pasurisë, Vetting
Vettingu po jep efekt ende pa u kryer verifikimi për gjyqtarët dhe prokurorët. Në ditën e fundit për dorëzimin e formularëve të vetëdeklarimit, disa prej njerëzve të drejtësisë kanë preferuar të mos e kalojnë procesin e Vettingut që vlerësohet mjaft i vështirë për ata që kanë pasuri të pajustifikuar. Listës iu shtua sot gjyqtari i Apelit të Vlorës Ilir Çeliku. Ai nuk pranoi të dorëzojë formularin e vetëdeklarimit por vendosi të dorëhiqet nga detyra. Ilir Çeliku është përfolur si i nënshtruar ndaj ish-zyrtarëve të lartë të djathtë, dje në pushtet. Kur iu dha mundësia e ofroi ndihmën e tij, pa kushte. Gjyqtari Çeliku ishte kryetari i trupës gjykuese që firmosi dënimin me gjobë për shpifje, disa vite më parë, për Saimir Tahirin, deputetin e opozitës në atë kohë, sot ministër i Brendshëm. “Ish