Vlahutin

Vasili i shkruan Vlahutin: Të saktësohet letra e Calaveras për ONM. Dua sqarime

Vasili i shkruan Vlahutin: Të saktësohet letra e Calaveras për ONM. Dua sqarime

Aktualitet, Leter, Politika, Serish, Vasili, Vlahutin
Ministri i Drejtësisë Petrit Vasili i përgjigjur përmes një letre kreut të Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit, Genoveva Ruiz- Calavera në lidhje me rolin e këtij organizmi që do të mbikëqyrë procesin e përzgjedhjes së kandidatëve për Vettingun. Në letrën e tij Ministri Vasili kërkon që të saktësohen disa deklarata të Genoveva Ruiz-Calavera në lidhje me ONM-në dhe PMU-në (Project Menagement Unit) për Vetingun. Sipas ministrit, duhet bërë e qartë roli dhe funksionimi i PMU-së me institucionet shqiptare, akreditimin e vëzhguesve ndërkombëtarë, rregullat e pajisjes së tyre me certifikatat e sigurisë dhe mënyrën e komunikimit. Për dijeni ky komunikim i dërgohet edhe Presidentit Bujar Nishani, kreut të Kuvendit Ilir Meta, kryeministrit Edi Rama dhe ambasadorit të SHBA, Donald Lu. LETRA E PL
Brukseli zyrtar u përgjigjet akuzave ndaj Vlahutin për vilën luksoze: Ja e vërteta

Brukseli zyrtar u përgjigjet akuzave ndaj Vlahutin për vilën luksoze: Ja e vërteta

Aktualitet, Akz, Përgjigje, Politika, Vila, Vlahutin
Nga Brukseli, Maja Koçijançiç, Zedhenesja e perfaqesueses se larte te BE Frederica Mongherini ka reaguar ne lidhje me akuzat ndaj ambasadores se BE në Tiranë Romana Vlahutin për vilën luksoze. Ajo thotë se është bërë konform rregullave te BE. Koçijançiç thote se ka qene nje vleresim i ekspertit te pavarur dhe keshillimin e oficerit te Sherbimit dhe te Veprimit te Jashtem Evropian, qe eshte arritur ne kete konkluzion per sigurine, afersine me delegacionin evropian. Zedhenesja e BE, ne menyre te thjeshte shpjegon se vendimi eshte miratuar nga autoriteti buxhetor i BE qe para dy viteve, te autoritet qe jep buxhet ne menyre korrekte, transparente dhe sipas te gjitha rregullave. “Vendimi për të zgjedhur rezidencën e Kreut të Delegacionit të BE-së në Shqipëri erdhi si konkluzion i një analize të