Trump gati të dërgojë forcat federale në Chicago-n e përfshirë nga dhuna

chicagoSituata e rrezikshme që ka përfshirë metropolin amerikan të Chicago-s ka bërë që presidenti i ri Donald Trump të reagojë. Ai ka kërcënuar se nëse autoritetet nuk arrijnë që të vënë në kontroll situatën, atëherë do të nisë forcat federale.

Qyteti buzë liqenit Michigan është përfshirë nga një valë dhune mes bandave rivale.

“Nëse Chicago-ja nuk do të zgjidhë kasaphanën e tmerrshme që po ndodh, me 228 përplasje me armë dhe 42 të vdekur në 2017 (24% më shumë se në 2016), atëherë do të dërgoj forcat federale”, shkroi Trump në profilin e tij në Twitter.

Source: gazetatema.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *